אייר קונטרול צברה נסיון רב והתמחתה בתכנון ייצור והתקנת מערכות נידוף, מערכות סינון, מנדפים וארובות.
בתחום המסעדות נדרשות מערכות הנידוף לעמוד בתקנים מחמירים על ידי הרשויות, אייר קונטרול מתכננת מייצרת ומתקינה את המערכות על פי כל התקנים המחמירים כגון תקן 1001 חלק 6 של מכון התקנים ועל פי תקנות איכות הסביבה.
ייבוא ייצור והתקנת מנדפים וארובות 04-8380644
תפקיד מערכת הנידוף (מנדפים וארובות, מערכות סינון, מפוחים) במסעדות ובתי אוכל, הינו איסוף ופינוי העשן, האדים והשמנים הנפלטים מתהליך הבישול. מערכת הנידוף המקצועית בנוייה ממספר מרכיבים:
1. מנדף
2. ארובה (תעלה)
3. מערכת סינון
4. מפוח
מנדפים למסעדות ובתי אוכל
המנדף המקצועי בנוי מפלב״ם (נירוסטה 304), תפקידו העיקרי הינו איסוף אדי הבישול לתוכו. המנדף מכיל מסננים עוצרי להבות שתפקידם הינו סינון אדי השמן הכבדים וחציצה בין איזור הבישול לארובה ועל ידי כך מניעת הצתת הארובה.
תפקיד נוסף של המנדף כמובן הינו פינוי העשן מסביבת העבודה במטבח ועל ידי כך יצירת סביבת עבודה נקייה מזיהום ובריאה יותר. המנדפים מיוצרים במגוון צורות וגדלים בהתאם לצרכי הלקוח.
תעלות יניקה(ארובות)
התקן לתעלות יניקה בבתי אוכל ובמסעדות דורש שמבנה התעלה יעשה מפח שחור(פלדה מחמנית צבועה בצבע יסוד) עובי הפח יהיה לפחות 1.5 מ״מ, כל חיבורי התעלה ייעשו בריתוך רציף. על התעלה ימוקמו פתחי שירות על כל קשת וכל 3.5 מ׳, פתחי שירות אילו נועדו לאפשר כניסת אנשי שירות לניקוי התעלה.
מידות התעלה מתוכננות על פי כמות האוויר אשר נדרש להעביר דרכה, ככל שכמות האוויר גדולה יותר, חתך הארובה (מידות) גדל בהתאם.
מערכת הסינון והמפוח
מערכת הסינון מכילה הרכב מסננים מסוגים שונים ותפקידה לבלום ולספוג את אדי השמן, העשן והריחות הנוצרים בתהליך הבישול על מנת שלא יפלטו לסביבה. סוגי המסננים בייחידת הסינון מתוכננים על פי סוג הבישול. ככל שתהליך הבישול מייצר עשן הרווי בכמויות שמן רבות יותר כך נשתמש במערך מסננים חזקים יותר כגון מסנני שק או מסננים אלקטרוסטאטים.
מערך מסננים אופייני או טיפוסי בנוי ממסננים ראשוניים כגון מסנני ״מש אלומיניום״ ביעילות של 45%, אחרייהם מסנני פא״ר ביעילות סינון של 65%, לאחר מכן מסננים אלקטרוסטאטים ביעילות של 95% ולבסוף מסנני פחם פעיל שתפקידם לסנן את ריחות הבישול והגזים.
מפוח יניקה תקני הינו בעל מאיץ צנטריפוגלי כאשר המנוע הוא מחוץ לזרימת האוויר כך שלמעשה המנוע אינו מושפע מאדי השמן והעשן הנפלטים מתהליך הבישול. תפקידו של המפוח הינו יניקת האוויר המזוהם דרך כך המערכת ופליטת האוויר המסונן לחלל.
המפוח מתוכנן על פי כמות האוויר אותו נדרש לינוק מהמנדף.